POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]
[...] dwa stawy, co zmniejsza obciążenie, jakie te stawy muszą na siebie przyjąć. W ćwiczeniach w obrębie jednego stawu, wśród których znajduje się większość ćwiczeń na detal i jakość mięśni, używasz mniejszej siły i mniej energii w związku z 'brakiem dźwigni, cały nacisk zaś koncentruje się na pojedynczym stawie. A rezultat? „Jest rzeczą oczywistą, [...]
[...] na korcie tenisowym i umierających na zawał w wieku czterdziestu lat? Jedną z przyczyn może być to, że przez całe życie zanieczyszczali swój organizm. Pamiętaj, że jakość twojego życia zależy od jakości życia twoich komórek. Jeśli w krwiobiegu obecne są szkodliwe substancje, powstałe środowisko nie wróży komórkom zdrowego, pełnego [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] to łatwość w dostarczeniu dzięki niemu witamin rozpuszczalnych tylko w tłuszczach takich jak A, D, E czy K. Decydujące znaczenie dla naszego zdrowia ma także odpowiednia jakość tłuszczy oraz ich proporcje a wykluczenie ich z diety (co jest dosyć częste) może doprowadzić do problemów z układem krwionośnym a nawet zachwiać gospodarkę [...]
[...] stałe stosowanie kreatyny u osób zdrowych (!) nie powoduje istotnych zmian. Wszystkie parametry dalej znajdują się w normach. Największe znaczenie wydaje się mieć czystość/jakość kreatyny. Więc jeśli już brać to od pewnych źródeł! Kilka wybranych badań: Long-term creatine supplementation does not significantly affect clinical markers of health [...]
[...] tworzą hormony, enzymy, przeciwciała, neuroprzekaźniki (przekaźniki w układzie nerwowym) i pomagają w transporcie substancji w naszym organizmie. Dlatego ważna jest zarówno jakość spożywanego białka, określona przez skład aminokwasów, jak jego ilość. Większość aminokwasów, których potrzebuje nasze ciało, pochodzi z zewnątrz i jest dostarczana [...]
[...] Pompowanie mięsa w polskich zakładach przyjęło formę wyścigu między producentami. Dziś na rynku obowiązuje wolnoamerykanka - ilość wody w wędlinie ogranicza jedynie jakość sprzętu oraz wytrzymałość mięsa. Ostatnio krzykiem mody są maszyny, które dzięki elastycznym igłom omijającym kości potrafią "napompować" zwierzaka po uboju jeszcze [...]
1. TRENING OBWODOWY. Te forme treningu stosuje sie u poczatkowych kulturystów, u zaawansowanych w okresie przygotowania ogólnego w rocznym cyklu treningowym i jako rozgrzewke przed treningiem - a wiec mozna stosowac ja na codzien, z róznym oczywiscie natezeniem i odpowiednim wyborem cwiczen. Trening obwodowy przyczynia sie do osiagniecia duzej [...]
[...] przyswajalności i skuteczności działania: zwiększa wydzielanie testosteronu, poprawia libido, tonizuje układ nerwowy, reguluje poziom metabolizmu komórkowego, polepsza jakość snu. Dodatkowo od siebie dorzucam: http://oi58.tinypic.com/j9pmkl.jpg Opis - Przeciwdziała zmęczeniu i skraca okres regeneracji powysiłkowej - Podnosi wydolność [...]
[...] efekt końcowy. Jeśli większość kalorii pochodzi z niskiej jakości jedzenia rosną szanse, że będzie większy przyrost tkanki tłuszczowej niż mięśniowej. Analogicznie, jeżeli jakość jedzenia jest niska podczas diety, rosną szanse na utratę tkanki mięśniowej. Dlatego prawdziwe jest stwierdzenie, że nie mniej istotne od tego co spożywamy jest to, [...]
[...] w produkcie, ma wpływ na aktywność białek enzymatycznych i wiele innych rodzajów aktywności chemicznych lub fizycznych. Ilość wody wolnej ma zatem bezpośredni wpływ na jakość i trwałość produktu. Ilość wody wolnej jest zależna od technologii, jakości i rodzaju obróbki mającej na celu wyprodukowanie surowca o jak największej trwałości [...]
[...] o charakterze hormonów tkankowych (eikozanoidów), jak i będące składnikiem budulcowym błon komórkowych. Ze względu na powyższe fakty, wielu dbałych o jakość swych produktów producentów i dystrybutorów suplementów dietetycznych nie posiada w swej ofercie chitosanu. Stosowanie - 1do 2g na 20 minut przed głównymi posiłkami [...]
Długie ale ja się tak ryłem przy tej rozmowie że polecam ;] Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) słychac mnie?%) Faku (25-03-2005 22:02) cos szwankuje Faku (25-03-2005 22:02) =] Kulmas piczka (25-03-2005 22:02) ta Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) ok Król Infernalnego Bałnsu (25-03-2005 22:02) faku widzisz co pisze? Kulmas [...]
[...] to główny hormon warunkujący budowę naszych mięśni. Odpowiada on też za nasze zachowanie. Niski poziom testosteronu powoduje szybsze odkładanie tkanki tłuszczowej, gorsze jakość mięśnie oraz trudności w ich budowaniu. Poziom testosteronu u męszczyzny warunkowany jest głównie genetycznie. Nie zmienia to jednak faktu, że otoczenie i środowisko [...]
[...] (po za białkiem które powinno być w każdym z nich). Wniosek wysuwa się taki, że powinniśmy spożywać produkty jak najmniej przetworzone ze względu na zwiększoną zawartość i jakość składników odżywczych oraz ze względu na niższy wzrost cukru we krwi po nich uzyskiwany. Tak, zgadza się, jednak są sytuacje kiedy można/lepiej jest zjeść produkt [...]
[...] możliwości organiczne i wydolnościowo - oddechowe. Jest to praca długotrwała i ważna pod względem objętościowym, to jest ilości wykonanej pracy. Należy zwiększać stopniowo jakość i intensywność ćwiczeń, stosując tętno serca między 120 a 135 uderzeń (co u dzieci jest generalnie rzecz biorąc, górną granicą ). PRACA NAD WYTRZYMAŁOŚCIĄ POZA [...]
[...] OPIS: - Regeneracyjna chrząstki stawowej - Przyspiesza gojenie ran po ciężkich urazach i operacjach - Poprawia jakość płynu stawowego GLUCOSAMIN jest suplementem diety zawierającym siarczan glukozaminy oraz witaminę C i E, substancje pobudzające procesy regeneracyjne chrząstki [...]
[...] jest też zwiększona synteza białek co daje zwiększony efekt anaboliczny. Najważniejsze cechy produktu: Mikrorozdrobniona forma (200 mesh) Wysoka jakość Łatwe dawkowanie za pomocą miarki Optymalne wchłanianie Zwiększa przyrost masy mięśniowej Big Zone Plasma Pump 600g [...]
K. Matella, fragment ksiaki OSTATNI POSIŁEK* PRZED SNEM - CZYLI CO WYBRAC: BIAŁKO CZY WEGLOWODANY - SPORNA KWESTIA? *-piszac o ostatnim posiłku w tym podrozdziale zawsze bedę miłą na mysli ostatni posiłek przed nocnym spoczynkiem . Dominujaca dotychczas strategia dietetyczna Oczywiscie mowa tu bedzie o ostatnim posiłku w ciagu dnia, [...]